کاهش ۴۰ درصدی اعتبارات بهداشتی یک هشدار جدی برای نظام سلامت
اضافه شده توسط :  مدیر سیستم      در تاریخ : 1392/07/27

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، موهبتی در مراسم تکریم و معارفه سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سالن همایش‌های کوثر این دانشگاه گفت: کاهش 40 درصدی اعتبارات بهداشتی یک هشدار جدی برای نظام سلامت است.

وی دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی را از جمله رسالت‌های وزارت بهداشت عنوان کرد و افزود: باید توجه و رویکرد اصلی به حوزه بهداشت و پیشگیری باشد که متاسفانه به دلیل کاهش تخصیص اعتبارات، این امر در این بخش بخش کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

معاون حقوقی وزیر بهداشت تحقق شاخص عدالت در سلامت و کاهش سهم هزینه مردم در سلامت را از اهداف برنامه توسعه و سند چشم انداز برشمرد و خاطرنشان کرد: برای دستیابی به این دستاورد نیازمند عزم جدی و حرکت ملی هستیم.

موهبتی توسعه کمی، کیفی و هدفمند تربیت نیروی متخصص را از دیگر اهداف وزارت بهداشت عنوان کرد و افزود: باید تسهیلات و انگیزه های جدیدی برای حضور پزشکان و متخصصان در مناطق محروم فراهم شود که در همین راستا به ابتکار وزارت بهداشت و مجلس شورای اسلامی، مصوب شد که 30درصد ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها با اولویت مناطق محروم در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه باید تا پایان برنامه یک سوم رشد اقتصادی محصول بهره وری باشد توجه به ارتقای بهره وری و توجه ویژه به منزلت و کرامت انسانی را ضروری برشمرد.

معاون حقوقی وزیر بهداشت اظهار داشت: باید در راستای توانمندسازی بخش غیر دولتی و خیریه ها و احیای سنت وقف در امر درمان تلاش کنیم چراکه برای ارتقای بهره وری، راهی جز کاهش تصدی گری بخش دولتی وجود ندارد.

لزوم توجه توأم به حقوق بیمار و مردم

وی برخورداری مردم از بالاترین سطح سلامت، عادلانه ترین و توسعه یافته ترین نظام سلامت در منطقه در افق 1404 را جزء اولویت های سند چشم انداز و برنامه توسعه و از حقوق اساسی مردم عنوان کرد و گفت: متاسفانه در نظام سلامت بحث حقوق بیمار داریم ولی بحث حقوق مردم نداریم.

موهبتی سلامت را رفاه و آرامش کامل جسمی، روانی، روحی و معنوی عنوان کرد و افزود: این تعریف سلامت به تنهایی از عهدۀ یک وزارتخانه مثل وزارت بهداشت ساخته نیست و باید تمام حوزه ها و بخش های کشور مشارکت کنند و منابع مالی موثر اختصاص داده شود.

معاون حقوقی وزیر بهداشت بهترین حوزه و بستر برای فراهم شدن رضایت مردم را حوزه سلامت دانست و خاطرنشان کرد: آنچه که در انتهای یک دوره خدمت باعث آرامش قلبی می شود، توفیقات و دستاوردهای گذشته است.