عامل سوء تغذیه/راه پیشگیری از سکته/عواقب بیماریهای آمیزشی
اضافه شده توسط :  مدیر سیستم      در تاریخ : 1393/02/08

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، صدای مشاور سلامت خبرگزاری فارس برای ارتقای سطح سواد سلامت مردم و بالا بردن دانش مردم برای حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود مطالب آموزشی را منتشر می کند و در عین حال به پرسش‌های مطرح شده از سوی شهروندان در این زمینه پاسخ می دهد.

یادآوری می‌شود شهروندان ایرانی از هر جای ایران می توانند سوالات مورد نظر خود را درباره مسائل مرتبط با سلامت جسم، سلامت روان،‌بیمارهای واگیر و غیر واگیر و راه‌های پیشگیری و درمان آنها طی تماس با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net مطرح کنند.

داروهای لاغری عامل سوءتغذیه

برلیات بزرگمهر، دبیر انجمن تغذیه ایران با هشدار نسبت به مصرف داروهای لاغری گفت: این داروها اثرات مخربی روی بدن گذاشته و مانع جذب ویتامین و سبب کمبودهای غذایی در بدن می‌شوند.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس به اثرات مضر داروهای لاغری اشاره کرد و گفت: این داروها اثراتی مانند صدمه به دستگاه گوارشی و کمبودهای تغذیه ای ایجاد می‌کنند.

به گفته این متخصص تغذیه، تعدادی از این داروها موجب دفع چربی بدن می‌شود که در پی مصرف این داروها تمام چربی بدن دفع شده و بدن نمی‌تواند از ویتامین‌ها و مواد معدنی محلول در چربی استفاده کند و به مرور زمان بدن فرد دچار کمبودهای تغذیه‌ای می‌شود.

این مشاور تغذیه ویتامین‌های محلول در چربی را ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E و ویتامین K عنوان کرد.

وی افزود: نمونه دیگر داروهای لاغری حاوی هورمون هستند که سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهند، اما استفاده خودسرانه هورمون ممکن است خطرات بسیار جدی را برای مصرف کننده ایجاد کند. به همین علت متخصصان تغذیه افراد را از مصرف هورمون به شدت نهی می‌کنند.

راه پیشگیری از سکته

محمدرضا قینی، رئیس انجمن سکته مغزی با اشاره به عوامل خودمراقبتی در پیشگیری از سکته‌های مغزی و قلبی، از افراد با زمینه خانوادگی ابتلا به سکته خواست تا از حضور در محیط‌هایی که افراد سیگاری در آن هستند بپرهیزند.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، با اشاره به شعار هفته سلامت با عنوان یک عمر سلامت با خود مراقبتی اظهار داشت: سکته‌های مغزی نقطه پایانی چندین سال زندگی است که مراقبت در آن دیده نشده است.

وی افزود: پیشگیری از عوامل خطرزا می‌تواند با عدم مصرف سیگار، تغذیه مناسب، تحرک و فعالیت بدنی همراه باشد. علاوه بر اینکه غذای سالم اهمیت دارد باید غذاهایی که چربی، کربوهیدرات و گوشت قرمز در آنها وجود دارد کمتر مصرف شود.

رئیس انجمن سکته مغزی درباره مصرف غذاهای ‌آماده و چرب از هموطنان خواست تا برنامه غذایی خود را بر پایه غذاهای کم‌چرب و کم‌نمک تنظیم کند.

وی اظهار داشت: متأسفانه تحرک و فعالیت بدنی کم شده است در حالی که تحقیقات نشان داده 30 دقیقه پیاده‌روی روزانه می‌تواند در کاهش ابتلا به سکته‌های مغزی و قلبی مؤثر باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: مراقبت‌های پزشکی مانند کنترل دائم فشار خون، آزمایشهای مختلف و بررسی میزان قند خون به ویژه بعد از 35 سالگی در پیشگیری از ابتلا به سکته‌های مغزی مؤثر است.

عواقب بیماریهای آمیزشی

محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: اگر چه آمار دقیقی از میزان ابتلا به بیماری‌های آمیزشی در کشور نداریم، اما مطالعات نشان می‌دهد که موارد بیماری‌های آمیزشی در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت درمان فارس در مورد میزان شیوع بیماری‌های آمیزشی در کشور خاطرنشان کرد: بیماری‌های آمیزشی اشکال و انواع مختلفی دارند و برای برآورد آماری نیاز به بررسی دقیق دارند، اما اطلاعات ما نشان می‌دهد که موارد بیماری‌های آمیزشی در سال‌های اخیر افزایش یافته است که دلیل عمده آن رفتارهای پرخطر و مراقبت نشده جنسی است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بر این نکته تأکید کرد که باید به نسل جوان آگاهی‌رسانی کرد تا از ارتباطات نامشروع و خارج از چارچوب خانواده که پیامد آن ابتلا به بیماری‌های مختلف عفونی و جنسی است، خودداری کنند.

گویا گفت:‌ زگیل و تبخال تناسلی، سوزاک، سیفلیس از جمله بیماری‌های رایجی است که موارد آن مشاهده می‌شود اما میزان ابتلا به سوزاک از همه شایع‌تر است.

متن کامل خبر

شهروندان ایرانی از سراسر کشور می توانند سؤالات خود را درباره مسائل بهداشتی و درمانی با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net با خبرنگاران گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در میان بگذارند.

انتهای پیام /

منبع فارس نیوز