مصرف قلیان در 30 درصد دختران دانشجو
اضافه شده توسط :  مدیر سیستم      در تاریخ : 1395/08/01

به گزارش آوای سلامت، دکتر محمدرضا مسجدی افزود در بعضی نقاط تهران، برای مصرف قلیان 200 هزار تومان ورودی می‌گیرند، در حال حاضر یک تا سه درصد خانم ها سیگار و 30 درصد دانشجویان دختر نیز قلیان مصرف می‌کنند. قلیان، فقط تفریح نیست. بازرسان بهداشت محیط 500 نمونه توتون را امتحان کرده و در آن مواد شیمیایی مختلف پیدا کرده اند. طی چند سال آینده باید منتظر بروز سرطان در این افراد باشیم.

وی اضافه کرد در کشورهایی که زنان سیگار می کشند سرطان ریه شایع تر از سرطان سینه است.

مدیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات، با تاکید براینکه دود سیگار از دود اگزوز موتور نیز آلوده‌تر است، ادامه داددر تهران بدترین شرایط الودگی از اواخر آذر تا اواسط دی ماه است، سیگار و قلیان در این فصل به طور مضاعف سبب تشدید بیماری‌های تنفسی در گروه‌های حساس می‌شود.

دکتر مسجدی امکان انتقال سل از کسانی که قلیان را به صورت مشترک مصرف می کنند بالا عنوان کرد و ادامه داد سالانه 10 میلیارد تومان در کشور برای دخانیات هزینه می‌شود در حالی که باید دو برابر آن توسط دولت خرج بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات شود.

وی با بیان اینکه غذای ناسالم، فعالیت فیزیکی کم، دخانیات و الکل از عوامل ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی، مزمن تنفسی، سرطان و دیابت است، ادامه داد دو سوم مرگ در ایران و جهان به علت ابتلا به این بیماری‌هاست.

دکتر مسجدی تصریح کرد یکی از راه‌های مبارزه با سل، اصلاح غذا و توجه به امنیت غذایی است. در گلستان و سیستان و بلوچستان به همین منظور سبدغذایی برای بیماران مسلول برنامه‌ریزی شده است.